UNICORNIS – díszcsomagolt Egri Cuvée

 BOR JELLEMZŐI

Édes Fehérbor 2017

Eger történelmi borvidékén, 7 féle szőlő borának titkos elegyéből született meg az Unicornis bor. A bodzás és körtés illatjegyek, a pikáns maradék cukortartalom, a gyümölcsös ízek és a könnyed alkohol misztikus harmóniába került a palackban. Fogyasztása segíti a szellemi inspirációt és megteremti a belső békét.

 FELADAT

A bor fantázianevének kitalálása
Kreatív koncepció megírása és az Unikornis misztikum írásos és grafikai ábrázolásának online kutatása
Bor díszcsomagolásának grafikai tervezése, nyomdai előkészítése: kapszula, palást, fém prégelés, nyomdai nyomtatás, díszzsinór, csomagolásitechnológiai tesztek elvégzése
A borospalack és csomagolás design 3 dimenziós leképezése, modellezése
Termékfotók és design fotózás
Az Unicornis bor márkát támogató kommunikációs eszközök tervezése, gyártása off-line és on-line területre

 MEGVALÓSÍTÁS

Vizuális koncepció:
A Creatura Wine egri borműhely termékportfólióját kibővítette egy különleges édes fehérborral. A bor 7 szőlő titkos receptjéből készült, melynek misztikumára kerestünk kreatív megoldást. A kutatásunk során mindenképp egy a misztikus, mitológiai szereplőt kerestünk. Így esett a választásunk a ma világszinten is hódító, rendkívül trendi Unikornisra. Az Unikornis az egyszarvú a természet erejét megtestesítő égi ló, mely illeszkedik a borászat többi borához is koncepcionálisan, hisz a keresztény hagyományokban a fényt és a legtisztább erőt képviseli. Az unikornis az emberek azonnal egy gyönyörű, fehér lóra gondolnak, amelynek homlokát hosszú, különleges csavart szarv díszíti. Manapság legelterjedtebb kép róla, ez nem vitás. Úgy tartják a szarv a harmadik szeme helyén nőtt ki mellyel mágikusan gyógyítani képes. Néhány száz évvel ezelőtt úgy tartották aki a szarvából készült pohárból iszik, sohasem lesz beteg élete során és a porrá őrölt Unicornis szarv pedig minden mérget képes semlegesíteni.
Manapság az emberek számára a fényt és tiszta erőt képviseli, elsősorban a női misztériumok őreként ismerik el, így nagyon erős feminin energiája van. Úgy gondolják azokból a lovakból lesznek Unicornisok akik rendkívül magas spirituális szinten állnak és az égiek áldását élvezik. Az Unicornisok jelképei a spiral, szivárvány, fehér csillag, szellemi tűz, szellemi levegő, és misztikuma vetekszik a Szent Grállal.
Ez ihlette az egyedi művészi Unikornis ábrázolásunkat mely a bor csomagolásának központi grafikai eleme. A csomagolás front oldalán találhatóak az egyedi tervezésű bor ajánló piktogramok, melyek a bor ajánlott fogyasztási hőmérsékletére, fogyasztására is felhívja a fogyasztó figyelmét. A borpalást hátsó részén egy kis kör lyukat stancoltunk, hogy a fogyasztó láthassa a bor színét.

Gyártás:

Prémium fehér kreatív papír, mely kiváló lúg és pára álló, így borhűtőkben kiválóan tartható a termék.
Dupla fekete ofszet nyomtatás, ezüst és fénytörő a szivárvány színeiben pompázó prégelést alkalmaztunk. Stancolt ablakot is elhelyeztünk a paláston, hogy a bor színe megtekinthető legyen a vásárló számára. A kapszula gyöngyház polylaminált, melynek alapanyaga triplex azaz hármas rétegelt anyag, azaz a belső és külső réteg között alumínium réteget is megtalálunk. Ezüst díszzsinór átkötéssel fejeződik be a csomagolási művelet.

 EREDMÉNY

Ez a 2017-es gyönyörű édes egri borkülönlegesség a nagyközönség számára előszőr a 7. Rosalia Fesztiválon mutatkozott be a budapesti Városligetben, ahol hatalmas sikernek örvendett, magával ragadta a Hölgyeket, de még az Urakat is egyaránt. Gyakorlatilag megőrültek a borbarátok érte a fesztiválon. A Fesztiválon pedig elnyerték a leginnovatívabb fiatal borászat különdíját is.

Magyar Hírlap – Rosalia Fesztivál

Propeller.hu – Rasalia Fesztivál

Blikk.hu – Rosalia Fesztivál

Mind beltartalmának mind a különleges csomagolásának köszönhetően a LIDL beválasztotta a Magyar, Lengyel, Cseh és Szlovák áruházai polcára állandó kínálatnak. Rövidesen várhatóan több multi lánc Spar, Coop, Auchan stb. valamint a nagyobb vinotékák, borbárokban is megtalálja a borfogyasztók közönsége.
Igazi prémium sikertermékként könyvelhetik el a borászat tulajdonosai borcsomagolásunkat.
Ez hatalmas megtiszteltetés a Borcsomagolás.hu márkát jegyző Fingerprint Kreatív Kommunikációs Ügynökségünk bormarketing és borcsomagolás tervező csapatunknak is.

Mert mint szlogenünk is leírja: Jó bornak is kell a cégér!