Gloriandus

 BOR JELLEMZŐI

Gloriandus 2012 Top Selection Egri cuvée – Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot
Egerben, a Rádé és Merengő dűlőkön termett, teljes érettségében, válogatással
szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos és Merlot szőlőfajtákból alkottuk meg ezt a
kiváló évjáratú Cuvée szelekciót.
Francia barrique hordókban, 14 hónapos érleléssel, természetes úton nyerte el „dicsőítésre méltó” tartalmát.

 FELADAT

Fogyasztói piackutatás, AB teszt kitöltése, elemzése
Márkakoncepció és márkaüzenet tervezése, megírása
Borműhely logójának és komplett arculatának tervezése
Bor fantázianevének kitalálása
Teljes borcsomagolási koncepció és grafikai tervezés, nyomdai előkészítés a címkétől a kapszuláig
A borospalack és csomagolásdesign 3D modellezése 
A speciális boros címke nyomdai gyártása
Címkézősablon legyártása
Termékfotók és kompozíciós borfotók készítése
Reklámanyagok tervezése és kivitelezése, display, boradatlap, papírtáska

 MEGVALÓSÍTÁS

Vizuális koncepció:
A Creatura Wine borműhelye magasra teszi a mércét, csúcsboruk számára ezért extra különleges megoldásokat kellett alkalmaznunk. Borospalack választásunk a Naturo-Kork által forgalmazott Bordo Conica Elitre esett. A palack vastag fala, nehezebb súlya, fokozatosan szűkülő egyedi formája miatt, prémium minőségű érzetet kelt a borfogyasztóban, amikor kézbe veszi egy borkereskedés, vinotéka polcáról. A Gloriandus név a bor minőségéből adódik, jelentése dicsőítésre méltó. Grafikájában ezért a római dicsőség, védelem és tisztelet jelképét a babérkoszorút alkalmaztuk. A kiegészítő akvarell stílusú dizájn egészíti ki, hogy harmóniába kerüljön a grafika. A frontcímkén található az egyedi tervezésű bor ajánló piktogramok, melyek a bor ajánlott fogyasztási hőmérsékletére, hordós érlelésére is felhívja a fogyasztó figyelmét.

A különleges címkeforma miatt, Dr. Pók Tamás borász aláírása és borleírása magyar és angol nyelven a palack bal oldalára került. Még a kötelezően előírt adatokat: NÉBIH kód, LOT szám, alkohol tartalom, borospalack űrtartalma vonalkód, palackozó, forgalmazói és egyéb kötelező adatokat a palack másik oldalán helyeztük el, igényes tipográfiai tördeléssel.
A hátsó alsó részen pedig egy pecsét grafikát alkalmaztunk.

Gyártás:
Prémium öntapadó címkepapír alapanyag, mely kiváló lúg és pára álló, minőségi ragasztóval ellátva.
A négyszín color ofszet nyomás mellett, két fajta fémréget – aranyat és bronzot használtunk a prémium hatás elérése érdekében. Vakdomborítás és a nagyon különleges stanctechnikával körbevágott egyedi borcímkét gyártottunk, eme top selection egri bor számára. A kapszula polylaminált, melynek alapanyaga triplex azaz hármas rétegelt anyag, azaz a belső és külső réteg között alumínium réteget is találunk. Ezek a kapszulák erősebbek, minőségibb hatást keltenek a borkedvelők számára. A fekete-fehér kapszulán helyeztük el a borműhely logóját arany direkt szín nyomtatással. A címke, méreténél, arányainál, ragasztási magasságánál, összképi folthatásánál az aranymetszés szabályát hívtuk segítségül grafikai tervezéskor.

 EREDMÉNY

A termék 2017-ben a Debreceni, Győri, Szegedi Bortér, valamint a SZEGA Nemzetközi Sajtfesztiválon mutatkozott be A Budapest Hiltonban, ahol a borbarátok közönsége mind beltartalmában, mint dekoratív megjelenésében magasra értékelték. Igazi prémium sikertermékként könyvelhetik el a borászat tulajdonosai alkotásukat.

Borászat

Creatura Wine borászat arculat logója